Tillid er godt, men kontrol er bedre

30 07 2013

Dette citat af Lenin kan man bruge om den andel af efterskoler som tester deres elever for rusmidler på nøjagtig samme måde som direktoratet for kriminalforsorgen gør.

Og argumenterne for at teste eleverne er at de anvender maskiner på nogle skoler hvor at en påvirket elev i højere grad vil være disponeret for at få en arbejdsskade, men har man spurgt ind til hvorfor at eleverne vælger at være påvirket på skolen? Efterskolen skulle jo netop være en positiv epoke i elevens liv.

Meget tyder på at det er skuffede forventninger. Det er for nemt at hævde at eleverne vokser på det mentale plan næsten helt af sig selv. For det kræver noget at opnå denne berigelse af livet.

Møder eleven ikke op med de rette kundskaber så startes der på et for skrøbeligt grundlag hvorefter eleven slet ikke har overskud til at indgå i sociale sammenhænge og udvikle sig. Efter kort tid melder skuffelse og i nogle tilfælde apati. Fristelser – forbuden frugt – melder sig og skulle nogle tilbyde en pibe hash blot for at skabe en smule spænding i dagligdagen så er risikoen stor for at dette også sker. Er eleven først kommet så langt så kan det næsten kun føre til konflikt.

Løsningen er derfor ikke at sende unge på efterskole nærmest for enhver pris hvis de er kørt træt i en rille og i forvejen er i risiko-zonen for at ryge ud i misbrug derhjemme.


Handlinger

Information

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.