Curlingforældre skaber ikke narcissister

14 07 2013

I Politiken kunne man d. 16/6 læse at curlingforældre beskyldes for at have skabt en hel generation af narcissister. Ved at være der for deres børn – selv når de er flyttet hjemmefra – skulle de have skabt børn der i en så udbredt grad føler at verdenen ligger for deres fødder at de slet ikke kan føle behov hos andre og går i stykker når de møder den første modgang i deres liv.

For forældre til efterskolebørn så vil efterskoleopholdet ofte også være der at børnenes evne til at stå på egne ben skal testes. Og levede vi i en optimal verden hvor at alle på efterskolen ville børnene det godt, så behøvede forældrene slet ikke at tænke over hvorvidt at den utilfredshed med skole og kammerater alle børn skal have lov til at lufte i hjemmet en gang imellem bare er det og ikke mere.

Men vi lever ikke i en optimal verden. Det er ikke alle voksne som på trods af uddannelse og mange års virke formår at støtte den måske lidt buttede elev med den rette coaching. Den lidt kvikke bemærkning bliver nemt til i barnets verden at svare til at blive udstillet. Det er måske ikke alle børn som kan rumme skæbner der ikke svarer til det billede de har dannet deres livsanskuelse af – et billede som de har dannet sig ved at se over ligusterhækken derhjemme.

Efterskoler bringer børn sammen som har forskellige baggrunde. Ganske som vi som samfund har været mødt med udfordringer når mennesker med forskellig baggrund gerne vil slå sig ned i Danmark. Det er ikke udfordringer man kan tage let på. Heller ikke som lærer hvor at den enkelte lærers evne til indlevelse måske baseret på en livsanskuelse som ligger på linje med måske 75 procent af eleverne men ikke de sidste 25.

For det barn som står alene på skolen eller alene ude på nogle af de aktiviteter skolerne sender børnene ud i så er det her at curlingforældrene bør være et velkommen støtte. Her er det ikke forkert for forældrene at komme med støtten uanset hvor irriterende denne indblanding må være for skolen. Der er ganske simpelt for meget på spil.

Om en måned flytter en ny årgang ind på efterskolerne. Her kan det ikke understreges nok hvor vigtigt at det er at disse elever har støtte med hjemmefra og at hjemmets kommunikation ikke forhindres ud fra et synspunkt på skolen om at eleverne skal socialiseres intensivt.

I en tid hvor at samfundet presser på med at der ikke bliver unødvendige ophold i uddannelsessystemet så er der måske kun 14 dage til at finde ud af om en elev falder til, for der skal være plads til plan B i den lokale Folkeskole. Holder eleven ikke til opholdet skal det være muligt at returnere hjem og følge den gamle klasse uden at eleven kommer for meget bagud. Det er i de 14 dage at curlingforældrene om nogle skal være på vagt døgnet rundt og parate til at rykke ud.

Så kan det godt være at nogle vil frygte at den generation af narcissister er på vej, men alternativet er psykiske traumer og et liv på overførselsindkomst. Er der overhovedet et reelt valg?

Kilder:


Handlinger

Information

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.